Smart home řešení, která stojí za zvážení

2023-06-27 09:06

Zajímáte se o chytrá řešení pro domácnost nebo se o nich teprve dozvídáte? Tento článek je určen právě vám! Dozvíte se v něm o řešeních pro chytrou domácnost, o kterých si myslíme, že stojí za to se jimi zabývat, a myslíme si, že budou také dobrým úvodem do zavádění automatizace ve vaší domácnosti.

Smart home řešení, která stojí za zvážení

Jaká řešení chytré domácnosti stojí za pozornost?

V této části vás seznámíme s obecnými řešeními společnosti Somfy z hlediska produktů a nejčastěji používaných prvků v domácnosti. Zejména pro ty, kteří se rozhodnou zavést automatizaci. Jak tu jednoduchou, využívající například dálkové ovládání, tak i tu pokročilejší, založenou na vytváření pokročilých scénářů v aplikaci v závislosti na datu, čase nebo senzorech.

Somfy RS100 Solar io

Somfy RS100 Solar io je produkt určený pro majitele nemovitostí, kteří jsou nebo budou vybaveny vnějšími roletami. Bude pro vás dobrou volbou, pokud chcete snížit své účty za energie. Solární pohon nemusí být připojen k elektrické síti domu. To znamená, že není nutné umisťovat dráty do zdí, fasáda zůstane zachována. Instalační práce lze provádět zcela mimo dům. I z těchto důvodů jsou rolety na solární pohon ideální pro renovační projekty.

Jaké jsou přesné vlastnosti tohoto produktu?

Integrita

Začneme jeho obecnými vlastnostmi, jako je jeho integrita se všemi vnějšími roletami vybavenými pevným hliníkovým pancířem, PVC a RKS. Samotný panel je v závislosti na své velikosti schopen generovat až 5,8 W. To je dostatečné pro provoz roletového motoru s krouticím momentem až 20 Nm.

Instalace solární sady Somfy

Instalace solární sady Somfy je jednoduchá a okamžitá. Existují dvě varianty. První využívá vyhrazené dva montážní otvory umístěné na obou koncích solárního panelu.

Druhý je možný s montážním lepidlem, takže budete moci panel namontovat na místo, kam dopadá co nejvíce slunečního světla. S délkou kabelu si nemusíte dělat starosti, protože v sortimentu najdete i speciální prodlužovací kabel. Pohony, jako je Somfy RS100 Solar io, není třeba vůbec připojovat k domácí elektrické síti. To zjednodušuje instalaci, která nebude zasahovat do interiéru ani fasády domu.

S čím lze řešení Somfy integrovat?

Vnější rolety

Solární sada Somfy je dobrým úvodem do automatizace ovládání rolet.Potřebujete pouze jednu sadu Somfy RS100 Solar io. Sluneční čidlo zabudované v solárním panelu bude fungovat jako hlavní čidlo a jeho integrací se spínačem TaHoma® budete moci plně automaticky ovládat ostatní rolety, tj. otevírat a zavírat je v závislosti na denní době.

Vstupní a garážová vrata.

Dalším bodem rozšíření je možnost integrace rolety s vstupní brány. Automatizace může být provedena na základě geolokace. 

 Okamžitě po přiblížení k domu se spustí příslušný scénář, který automaticky otevře vstupní bránu a rolety. Kromě toho systém v závislosti na nastavení po určité době nebo vzdálenosti od vašeho domu otevře také vaše garážová vrata a deaktivuje váš domovní alarm.

Jak integrovat celek?

Aby vše fungovalo tak, jak jsme popsali, zvažte integraci s přepínacím panelem Tahoma®switch. To vám umožní ovládat domácnost pomocí chytrého telefonu, vyhrazeného ovládacího panelu a dálkových ovladačů. Z aplikace můžete snadno vytvářet a spravovat konkrétní scénáře. Samotný systém lze rozšířit o další senzory, poplašný systém, bezpečnostní kamery a mnoho dalších řešení Smart Home.

Vyplatí se investovat do chytrých domácích řešení?

V každém případě investujte do chytrých domácích řešení. S jejich pomocí zvýšíte komfort, ušetříte za elektřinu a zvýšíte svou bezpečnost. Zvýšení úrovně zabezpečení. Toho si všimnete zejména v případě rolet s Somfy RS100 Solar io pohony, kdy je můžete ovládat bez nutnosti jejich připojení ke stálému zdroji energie.

Naše webové stránky používají internetové značky, jako jsou soubory cookie, ke shromažďování a zpracování osobních údajů za účelem personalizace obsahu a reklamy a analýzy návštěvnosti webových stránek, aplikací a internetu. Soubory cookie jsou data IT uložená v souborech a uložená ve vašem koncovém zařízení (tj. v počítači, tabletu, chytrém telefonu atd.), která váš prohlížeč odesílá na server pokaždé, když z tohoto zařízení přistupujete na webové stránky při návštěvě stránek na internetu.

Naše webové stránky používají nástroje Google Analytics, Google Tag Manager a Google Ads vyvinuté společností Google LLC. Kliknutím na tlačítko 'Souhlasím' přijímáte ustanovení naší smlouvy. Zásady ochrany osobních údajů. Přečtěte si kliknutím na odkaz.