Jak snadno nainstalovat sítě proti hmyzu na okno?

2023-07-05 11:07

Montáž sítí proti hmyzu je jednou z jednodušších montážních prací, nicméně vzhledem k různým systémům může způsobit trochu zmatku. Proto vám v tomto článku krok za krokem popíšeme, jak namontovat síť proti hmyzu na okno.

Jak snadno nainstalovat sítě proti hmyzu na okno?

Jaké jsou systémy montáže sítí proti hmyzu?

K dispozici jsou dva systémy montáže sítí proti hmyzu. První je založen na klasických háčkách přišroubovaných přímo na rám sítě proti hmyzu. Druhý systém využívá pružiny, které jsou rovněž připevněny přímo k rámu. Hlavní rozdíl spočívá ve způsobu přímé montáže, který vám vysvětlíme později.

Jak nainstalovat síť proti hmyzu na okno?

V této části se zaměříme na volitelnou přípravu povrchu okna pro instalaci sítě proti hmyzu a poradíme vám, jak výrobek snadno umístit do rámu okna.

Příprava povrchu

Začněte přípravou povrchu. Vybavte se přitom vhodnými jemnými čisticími prostředky, jako je prostředek na nádobí bez balzámu, houbičkou z mikrovlákna, utěrkou z mikrovlákna, dvěma kbelíky s vodou a čisticím prostředkem na sklo a papírovými utěrkami (nebo speciální utěrkou z mikrovlákna na sklo).

Nejprve rozpusťte malé množství prostředku na mytí nádobí v jednom kbelíku s vodou. Důkladně promíchejte a namočte do něj houbu. Začněte s čištěním okenního rámu z vnější strany. Po vytření povrchu houbičku důkladně opláchněte v kbelíku s vodou bez mycího prostředku. Po důkladném opláchnutí houbu namočte do kbelíku se saponátem a postup opakujte, dokud nebudete s výsledkem spokojeni.

Věděli jste, že…

Při čištění automobilů se používá tzv. metoda dvou kbelíků?

Snižuje riziko vzniku nežádoucích škrábanců na laku vozu.

Po důkladném umytí povrchu vnějšího rámu přejděte k čištění vnitřní části. Celou ji důkladně osušte utěrkou z mikrovlákna a poté přejděte k čištění vnější části skla pomocí k tomu určených čisticích prostředků.

Správná instalace sítě proti hmyzu

Po volitelném vyčištění celého okna včetně rámu můžeme přistoupit k montáži sítě proti hmyzu.

Tento proces musí být proveden zevnitř budovy a v obou případech je velmi podobný, mění se pouze způsob, jakým chceme síť proti hmyzu připevnit.

Síť proti hmyzu s háčky

Chcete-li nainstalovat síť proti hmyzu vybavenou háčky, musíte je mírně uvolnit tak, že jemně povolíte šrouby, které drží háčky na místě, aby se mohly trochu oddálit od rámu sítě proti hmyzu. Doporučuji nechat jeden háček jen mírně uvolněný, abyste si usnadnili montáž.

Teď vezměte síť proti hmyzu a umístěte ji do okenního rámu. Jednou rukou ji přitiskněte a otočte háček směrem k těsnění, jako na obrázku níže.

Jak snadno nainstalovat sítě proti hmyzu na okno?

Pokud se vám zdá, že je montáž obtížná, sundejte síť proti hmyzu, více uvolněte háček a začněte znovu. Pokud se vám to podařilo, můžete začít utahovat další háčky sítě  a nejprve je nastavit na správné místo. Nezapomeňte, že nesmíte háčky příliš utáhnout. Jinak byste mohli poškodit těsnění okna nebo síť.

Síť proti hmyzu vybavená pružinami

Síť proti hmyzu vybavenou pružinami nainstalujete ještě jednodušším způsobem.

Vezměte síť proti hmyzu a umístěte ji přímo na místo.

Jednou rukou přidržujte výrobek na místě a druhou rukou jemně ohněte západku a umístěte její konec přímo na těsnění, jako na obrázku níže.

Zkontrolujte správnou montáž sítě proti hmyzu

Po instalaci sítě proti hmyzu zkontrolujte, zda vše funguje. Mimo jiné věnujte pozornost případným otvorům na okrajích sítě proti hmyzu, zda jsou všechny háčky nebo západky správně umístěny a zda se okno bez problémů zavírá. Pokud je vše v pořádku, stačí uklidit a můžete se těšit z nové sítě proti hmyzu.

Chcete si vytvořit vlastní konfiguraci sítě proti hmyzu?

Naše webové stránky používají internetové značky, jako jsou soubory cookie, ke shromažďování a zpracování osobních údajů za účelem personalizace obsahu a reklamy a analýzy návštěvnosti webových stránek, aplikací a internetu. Soubory cookie jsou data IT uložená v souborech a uložená ve vašem koncovém zařízení (tj. v počítači, tabletu, chytrém telefonu atd.), která váš prohlížeč odesílá na server pokaždé, když z tohoto zařízení přistupujete na webové stránky při návštěvě stránek na internetu.

Naše webové stránky používají nástroje Google Analytics, Google Tag Manager a Google Ads vyvinuté společností Google LLC. Kliknutím na tlačítko 'Souhlasím' přijímáte ustanovení naší smlouvy. Zásady ochrany osobních údajů. Přečtěte si kliknutím na odkaz.