Jak můžu zvýšit bezpečnost domu pomocí rolet?

2023-06-28 10:06

Hledáte domácí řešení pro zvýšení bezpečnosti? Pak jste na správném místě! V tomto článku vás seznámím s několika řešeními, která zvýší bezpečnost vašeho domova a zlepší pohodlí vašeho domova.

Jak můžu zvýšit bezpečnost domu

Jak můžete zvýšit bezpečnost svého domova?

Na trhu existuje mnoho různých řešení pro zlepšení zabezpečení domova. V tomto článku bych vás ráda seznámila s těmi nejúčinnějšími a nejužitečnějšími, přičemž se zaměřím na okna, která si zloději vybírají mnohem častěji. Dobrým řešením by proto bylo investovat do speciálních rolet odolných proti vloupání.

Rolety odolné proti vloupání (SAR)

Roleta proti vloupání (SAR) je typ adaptivní rolety, která se instaluje do výklenku nebo na fasádu budovy, aniž by zasahovala do aktuálního stavu budovy. Výrobek je vybaven pancířem z extrudovaného profilu, zesílenou spodní lištou a dvěma bezpečnostními systémy. Jedná se o ideální řešení, které kombinuje pevný, odolný a uzavřený kryt s estetickým zpracováním a komfortem používání. Konstrukci chránící proti vloupání lze použít v adaptivních i podomítkových systémech.

Roleta proti vloupání Safety Premium (RC3)

Roleta proti vloupání Safety Premium (RC3) se vyznačuje zesílenou konstrukcí vodicích lišt a dodatečným zesílením spodní lišty, které zajišťuje stabilitu a tuhost pancíře. Pevná a odolná konstrukce roletové clony zaručuje vysokou odolnost proti poškození způsobenému nárazem. Výrobek je navíc vybaven západkovým mechanismem umístěným ve spodní části, který účinně chrání před náhodným zvednutím rolety při jejím zavření (spuštění).

Rolety proti vloupání Safety Plus (RC2)

Roleta proti vloupání Safety Plus (RC2) je vybavena spolehlivým západkovým systémem upevněným ve spodní liště a zesílenými vodítky a spodní lištou. 

Díky tomu roleta účinně brání pokusům o zvednutí pancíře (ruční vloupání zespodu) a demontáži pancíře. Rolety se navíc vyznačují mimořádnou odolností proti nárazu díky použití extrudovaných profilů PE41.

Jak jinak můžete zvýšit bezpečnost svého domova?

Pro další zvýšení bezpečnosti vašeho domova vám doporučuji zvážit výběr vhodného motoru pro roletu, který integrujete se systémem inteligentní domácnosti. Dobrým řešením mohou být solární motory Somfy, jejichž konstrukce vám umožní používat je i při výpadku proudu ve vaší domácnosti. Rád bych vám doporučil model Somfy RS100 Solar io, který je k dispozici v různých variantách napájení, takže si bez problémů poradí s roletou proti vloupání.

Integrací motoru s jednotkou TaHoma budete moci vytvořit rozsáhlý bezpečnostní systém, mimo jiné připojením zabezpečovacího systému Somfy, detektorů pohybu a kamer k ekosystému. Tímto způsobem plně ochráníte svůj domov a budete jej moci spravovat odkudkoli s přístupem k internetu.

Pokud máte zájem o nákup rolet nebo systémů Somfy, doporučuji vám využít naši platformu. Najdete zde záložku „Rychlý kontakt”, prostřednictvím které můžete snadno a rychle kontaktovat našeho nejbližšího distributora.

Naše webové stránky používají internetové značky, jako jsou soubory cookie, ke shromažďování a zpracování osobních údajů za účelem personalizace obsahu a reklamy a analýzy návštěvnosti webových stránek, aplikací a internetu. Soubory cookie jsou data IT uložená v souborech a uložená ve vašem koncovém zařízení (tj. v počítači, tabletu, chytrém telefonu atd.), která váš prohlížeč odesílá na server pokaždé, když z tohoto zařízení přistupujete na webové stránky při návštěvě stránek na internetu.

Naše webové stránky používají nástroje Google Analytics, Google Tag Manager a Google Ads vyvinuté společností Google LLC. Kliknutím na tlačítko 'Souhlasím' přijímáte ustanovení naší smlouvy. Zásady ochrany osobních údajů. Přečtěte si kliknutím na odkaz.