Jak se starat o garážová vrata?

2023-05-17 11:05

Každý typ vrat vyžaduje pravidelnou údržbu a kontrolu. Nedostatečná údržba může ovlivnit výkon vrat zejména v zimě a může zhoršit jejich životnost nebo způsobit vážné poruchy. V tomto článku najdete tipy, jak pečovat o garážová vrata.

Jak se starat o garážová vrata?

Pravidelné mytí

Čištění vrat je nejvhodnější provádět před zimním obdobím, před nástupem chladného počasí.K čištění vrat můžete použít hadříky nebo plochý mop. Nepoužívejte tlakové myčky, které by mohly vrata poškodit. K mytí vrat se nedoporučuje používat silné čisticí prostředky, protože mohou způsobit změnu barvy. Při čištění věnujte pozornost také kolejnicím, kde se hromadí velké množství prachu.

Dbejte na těsnění

Garážová vrata jsou vybavena těsněním, které rovněž vyžaduje údržbu. Účelem těsnění je zabránit vniknutí vody do garáže. Stav těsnění je třeba kontrolovat a v případě poškození vyměnit těsnění za nové. Všechny pohyblivé části by měly být dvakrát ročně promazány speciálním mazivem, které zajistí, aby se vrata při otevírání a zavírání nezasekávala.

Technická kontrola

Vrata vyžadují pravidelnou technickou údržbu odborníkem, který zkontroluje jejich stav. V případě poškození vrat nebo jakýchkoli závad je důležité naplánovat a provést opravu vrat, abyste se v budoucnu vyhnuli nákladným opravám.

Pravidelná údržba vrat vám pomůže vyhnout se nákladným a velkým opravám. Kromě toho se postaráte o vizuální stránku vrat, která je neméně důležitá.

Naše webové stránky používají internetové značky, jako jsou soubory cookie, ke shromažďování a zpracování osobních údajů za účelem personalizace obsahu a reklamy a analýzy návštěvnosti webových stránek, aplikací a internetu. Soubory cookie jsou data IT uložená v souborech a uložená ve vašem koncovém zařízení (tj. v počítači, tabletu, chytrém telefonu atd.), která váš prohlížeč odesílá na server pokaždé, když z tohoto zařízení přistupujete na webové stránky při návštěvě stránek na internetu.

Naše webové stránky používají nástroje Google Analytics, Google Tag Manager a Google Ads vyvinuté společností Google LLC. Kliknutím na tlačítko 'Souhlasím' přijímáte ustanovení naší smlouvy. Zásady ochrany osobních údajů. Přečtěte si kliknutím na odkaz.