Jak čistit sítě proti hmyzu a jak o ně pečovat?

2023-05-24 11:05

Síť proti hmyzu je důležitým ochranným prvkem proti komárům a jinému hmyzu. Instalací vhodné sítě, například protialergické, získá moskytiéra další funkci ochrany proti pylům a alergenům. Jak udržovat moskytiéru po dlouhou dobu? Jak čistit moskytiéru?

Jak čistit sítě proti hmyzu a jak o ně pečovat?

Klíčem je pravidelnost

Síť proti hmyzu by se měla pravidelně čistit. Pravidelné čištění výrazně ovlivňuje trvanlivost moskytiéry a prodlužuje její životnost. Čištěním se zbavíte prachu a dalších nečistot.

Dávejte pozor na čisticí prostředek

K čištění moskytiéry použijte jemný čisticí prostředek, který nepoškodí síť a rám moskytiéry. Nepoužívejte silné čisticí prostředky nebo rozpouštědla, protože mohou poškodit materiál, tj. síťku.

Skladujte na suchém místě

Po vyprání je třeba moskytiéru důkladně vysušit a během zimy ji uložit na suchém místě. Skladování na vlhkém místě může výrobek vystavit plísním a vlhkosti. Zajistěte také, aby místo, kde bude síť proti hmyzu skladována, nebylo ohroženo jejím poškozením.

Zajistěte správnou montáž

Správná montáž moskytiéry je důležitá pro funkčnost a trvanlivost výrobku. Moskytiéra by měla být správně upevněna a celá konstrukce by měla být stabilní.

Čištění sítě proti hmyzu

  • používejte čistou vodu, která by měla být teplá, ale ne horká
  • použijte měkký čisticí hadřík
  • nepoužívejte silné čisticí prostředky a saponáty
  • při čištění netlačte na povrch příliš silně
  • po čištění opláchněte výrobek studenou čistou vodou

Čištění moskytiér je důležité, aby byly v letní sezóně čisté a poskytovaly maximální ochranu před hmyzem.

Připravte se na sezónu a nakonfigurujte si sítě proti hmyzu na window4u!

Naše webové stránky používají internetové značky, jako jsou soubory cookie, ke shromažďování a zpracování osobních údajů za účelem personalizace obsahu a reklamy a analýzy návštěvnosti webových stránek, aplikací a internetu. Soubory cookie jsou data IT uložená v souborech a uložená ve vašem koncovém zařízení (tj. v počítači, tabletu, chytrém telefonu atd.), která váš prohlížeč odesílá na server pokaždé, když z tohoto zařízení přistupujete na webové stránky při návštěvě stránek na internetu.

Naše webové stránky používají nástroje Google Analytics, Google Tag Manager a Google Ads vyvinuté společností Google LLC. Kliknutím na tlačítko 'Souhlasím' přijímáte ustanovení naší smlouvy. Zásady ochrany osobních údajů. Přečtěte si kliknutím na odkaz.