Co je to izolační zasklení?

2023-06-07 09:06

Zasklení je jednou z nejdůležitějších součástí okna, která umožňuje pronikání přirozeného světla do interiéru. Izolační zasklení je v poslední době oblíbeným řešením, pokud chcete zvýšit energetickou účinnost, snížit hluk a zvýšit bezpečnost. Izolační skla jsou také známá jako zasklívací jednotky. V tomto článku si vysvětlíme, co je izolační zasklení, jeho typy a použití.

izolační zasklení

Izolační sklo – vlastnosti 

Izolační skla jsou skla složená minimálně ze dvou skel oddělených distančním rámečkem. Mezery mezi skly jsou obvykle vyplněny argonem, což je plyn s nízkou tepelnou vodivostí. Izolační skleněné tabule účinně zabraňují úniku tepla zevnitř místnosti. Oceňovány jsou také pro své akustické vlastnosti, proto se osvědčují všude tam, kde chceme snížit hluk zvenčí.

Typy izolačních skel

Existuje několik typů izolačních skel, které se od sebe navzájem liší:

– počtem vrstev skla

– tloušťkou skla

– typem výplně (argon nebo krypton)

Základním typem je dvojsklo, které se skládá ze dvou skel a distančního rámečku, který je spojuje.

Trojsklo je nejčastější volbou pro standardní konstrukce budov. V tomto paketu jsou dvě tabule potaženy nízkoemisivními vrstvami, které zajišťují úsporu energie díky tepelné izolaci. Paket s trojsklem lze použít i u velkoformátových oken bez obav o chlad.

Čtyřsklo je tříkomorová jednotka s nejvyšším možným tepelným výkonem. Tři skla jsou pokryta nízkoemisními vrstvami a naplněna argonem nebo kryptonem.

Je třeba si uvědomit, že dodatečný zasklívací paket představuje další zatížení, kterému musí rám a okenní křídlo poskytnout odpovídající konstrukční podporu.

Okna můžete snadno konfigurovat na window4u. Vyberte materiál, ze kterého chcete okna vyrobit, zadejte rozměry, určete typ skla a objednejte.

Naše webové stránky používají internetové značky, jako jsou soubory cookie, ke shromažďování a zpracování osobních údajů za účelem personalizace obsahu a reklamy a analýzy návštěvnosti webových stránek, aplikací a internetu. Soubory cookie jsou data IT uložená v souborech a uložená ve vašem koncovém zařízení (tj. v počítači, tabletu, chytrém telefonu atd.), která váš prohlížeč odesílá na server pokaždé, když z tohoto zařízení přistupujete na webové stránky při návštěvě stránek na internetu.

Naše webové stránky používají nástroje Google Analytics, Google Tag Manager a Google Ads vyvinuté společností Google LLC. Kliknutím na tlačítko 'Souhlasím' přijímáte ustanovení naší smlouvy. Zásady ochrany osobních údajů. Přečtěte si kliknutím na odkaz.